Bratari din elastice

Elasticele Rainbow Loom au fost inventate de Cheong Choon Ng, un imigrant malaezian de origine chnineză, care a venit în SUA în 1991, la Wichita State University, unde a devenit inginer mecanic. Ideea i-a venit după ce a văzut-o pe fiica sa cea mică făcând brăţări din cauciuc. Brăţările lui colorate  au devenit populare în zonă, iar fiica sa i-a sugerat să le vândă. Cheong Choon Ng a petrecut şase luni pentru a concepe kit-ul de realizare a brăţărilor şi 28 de variante diferite ale acestora. Fratele şi nepoata sa au dat numele Rainbow Loom.

Rainbow Loom sau brățările împletite din elastice colorate au ajuns un adevărat fenomen în vara lui 2014 invadând  piața din Europa și Statele Unite,  unde au fost purtate deopotrivă de vedete, actori, și alte personalități precum Ducesa de Cambridge, dar și de adolescenți și copii.

Inventatorul brățărilor

Inventatorul brățărilor

Succesul elasticelor colorate a dus imediat şi la apariţia produselor contrafăcute. Aparent, kiturile falsificate sunt inofensive, doar că substanţele chimice pe care le conţin pot dăuna grav sănătăţii copiilor.  Publicația Daily Mail atrage atenția asupra faptului că brățările purtate prea strâns afectează circulația sângelui.  De asemenea, Rai News relatează că există și elastice contrafăcute, iar brățările împletite din acestea au un conținut ridicat de toxine.  Potrivit unui laborator din Milano, unde poliția a confiscat 20 de milioane de brățări Rainbow Loom contrafăcute, acestea sunt cancerigene.

Bratara din elastice

Bratara din elastice

Când cumperi aceste elastice, atrage atenția la următoarele:

  • Elasticele originale, nontoxice, trebuie să aibă marcajul CE, care indică faptul că produsele sunt fabricate în conformitate cu specificațiile Uniunii Europene privind siguranța și sănătatea consumatorului, dar și a mediului înconjurător.
  • De asemenea, atunci când le cumperi, trebuie să fii atentă, căci trebuie să aibă inscripționat brandul firmei pe dispozitivul de montare și holograme care atestă originalitatea.
  • Croşeta produselor originale este obligatoriu din metal.
  • În plus, acestea trebuie să aibă și un manual de instrucțiuni care să conțină diverse indicații.

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns