Cercei handmade

Orice femeie iubește accesoriile, mai cu seamă pe cele handmade. Acestea sunt indispenasbile în ziua nunții. Colierul, cerceii, voalul  buchetul făcut de mână, completează perfect rochia de mireasă și devin obligatorii, căci orice mireasă vrea să strălucească în cea mai frumoasă zi din viața sa.  Tot de ce trebuie să ții cont este faptul  că în momentul în care îți alegi accesoriile, acestea trebuie să se potrivească  cu tema aleasă nunții, cu nuanța rochiei și cu personalitatea ta.

Azi îți vom oferi câteva sfaturi despre cum să alegi cerceii potriviți pentru a-i purta la nunta ta și îți sugerăm să optezi pentru cerceii handmade.

Criteriile de alegere a cerceilor

În dependență de rochie

 • Dacă vei purta  o rochie cu guler larg, ridicat, nu alege cercei foarte mari sau foarte lungi, căci în acest caz ținuta va fi mult prea încărcată. În acest caz, cerceii mici sunt cei mai potriviți.
 • Dacă vei purta o rochie care nu acoperă gâtul, o pereche de cercei lungi îți vor da un aer foarte feminin și vor sublinia linia gâtului.

Această prezentare necesită JavaScript.

În dependență de forma feței

 • Pentru fața rotundă potriviți sunt cerceii ce o vor alungi. Alege cerceii în forme geometrice, cu linii. Evită-i pe cei foarte mici sau foarte mari.
 • Pentru fața ovală poți alege aproape orice fel de cercei. Evită totuși cerceii extrem de lungi.
 • Pentru fața inimă potriviți sunt cerceii în formă de lacrimi, piramidă, candelă sau triunghiulari. Se potrivesc și cerceii ovali, cu condiția să nu se îngusteze spre capătul inferior. Evită cerceii foarte scurți.
 • Pentru fața pătrată se potrivesc cerceii cu capete rotunjite, deoarece aceștia ajută la egalizarea trăsăturilor. Evită unghiurile și formele patrulaterice care accentuează fața pătrată.
 • Pentru fața alungită poți alege cerceii în formă de butoane, tridimensionali, circulari sau triunghiulari. Evită cerceii plați sau pe cei alcătuiți din mai multe elemente.
 • Pentru fața diamant e bine să porți întotdeauna cercei foarte scurți, dar lați, cum ar fi cei în formă de nasturi, combinații d elinii drepte sau curbe. Evită cerceii lungi sau subțiri.
 • Pentru fața triunghiulară poartă cercei mari și ovali sau mici și circulari, care să mascheze unghiurile ascuțite.

Această prezentare necesită JavaScript.

În dependență de lungimea părului

 • Pentru miresele cu părul scurt sunt indicați cerceii de dimensiuni mici.
 • Dacă ai părul lung și  îți dorești ca în ziua nunții să îl porți liber, atunci poți alege o pereche de cercei candelabru.

Cei mi frumoși cercei pentru a-i purta la nuntă îi poți găsi aici și aici.

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns