Biser

Denumirea mărgelelor din nisip – biser  vine de la  din  araba “Busra”, ceea ce înseamnă perle false.

Mărgelele de nisip sunt tăiate uniform, având o forma sferoidală, mărimea lor variind de la sub un milimetru la câțiva milimetri. Termenul de mărgele de nisip se folosește de regulă  pentru orice mărgea de dimensiuni mici.

Mărgelile de nisip reprezintă un material de bază folosit pentru crearea unor accesorii, cum ar fi: bijuterii, jucării, curele, gentuţe, broderii, cât şi pentru decor.  Ele pot fi folosite pentru simpla înșirare  sau ca distanțiere între alte mărgele la crearea bijuteriilor.

Unde se produce biserul

Mărgelele  de înaltă calitate sunt efectuate în Japonia sau în Republica Cehă. Mărgelele de nisip de origine japoneză sunt  mai uniforme atât ca dimensiune, formă șii finisaj, dar sunt și prevăzute cu găuri mai mari decât mărgelele de nisip de origine cehă. Unele margele de nisip sunt produse în  Franța.

Colier din biser

Colier din biser

Tipuri de mărgele biser

 În ceea ce priveşte forma mărgelelor de nisip, în general acestea sunt rotunde, dar pot fi găsite şi sub alte forme (cubice sau pătrate, triughiulare, cilindrice japoneze, tubulare). Mărgelele cubice cel mai des folosite au dimensiunea de 4 mm, iar mărgelele triunghiulare se găsesc, în general, la dimensiuni de 5, 8 şi 10 mm, ambele forme existând pe piaţă într-o gamă largă de culori şi finisaje (cu aspect de cristal, mătase, metalizate, irizate, mate sau semimate, opace, cu miez colorat sau metalic etc.). Mărgelele tubulare (tuburi cilindrice alungite) se găsesc în mai multe mărimi, inclusiv 4 şi 6 mm. Trebuie acordată atenţie utilizării lor, întrucât acestea pot avea margini foarte ascuţite, ce pot rupe firele de aţă.  Mărgelele cilindrice japoneze sunt  superioare din punct de vedere calitativ. Acestea sunt recunoscute ca fiind cele mai regulate şi uniforme mărgele pe piaţa internaţională. Pot fi găsite sub denumirea de mărgele Miyuki, fiind foarte apreciate de artişti. De altfel, sub toate formele descrise anterior, dar cu o calitate superioară ce le face inconfundabile, sunt mărgelele japoneze TOHO. Având o formă atât de regulată, se pot îmbina perfect, fiind ideale pentru realizarea celor mai variate motive decorative din mărgele.

Tipuri de biser

Tipuri de biser

Culorile sunt cât se poate de diverse, la fel ca şi forma acestora.

Cele mai frumoase lucrări confecționate din biser le găsiți aici.

 

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns