Bratarile prieteniei

În trecut, oamenii  purtau brățări pentru a fi protejați de ghinion. De asemenea, înainte de luptă, războinicii trasau în jurul lor un cerc și purtau diferite cercuri sperând că moartea îi va ocoli.  Brățările purtate în vechime arătau statutul social al femeii. Dacă o femeie purta brățări de aur, încrustate cu pietre prețioase, era un semn că soțul său era înstărit.

În prezent, brățările sunt acesorii indispensabile în ținuta femeii, iar mai nou, sunt purtate și de bărbați.

Se spune că două brățări (două cercuri) simbolizează ziua și noaptea, întunericul și lumina, binele și răul. Trei cercuri sunt semnul Treimii: Tatăl, Fiul și Sfântul Duhul.

Există numeroase tipuri de brățări, dar azi îți vom povesti despre un alt fel de brățări – cele ale prieteniei.

Ce sunt Brățările Prieteniei

Brățările Prieteniei sunt brățări speciale ce se dăruiesc între prieteni ca simbol al relației de prietenie dintre aceștia. Brățara trebuie purtată la mână până se uzează și se rupe de la sine. Acordarea unei brățări a prieteniei are o mare valoare sentimentală și arată prietenului cât de special este pentru cel care i-o dăruiește. Acestea sunt lucrate manual și, de obicei, sunt făcute din ață pentru broderie. Brățările prieteniei reprezintă o versiune de macrame, bazate pe legarea de noduri.

Bratarile Prieteniei

Bratarile Prieteniei

De ce este nevoie pentru a le confecționa

Pentru a meteri o Brățară a Prieteniei este nevoie de o forfecuță, una sau doua agrafe de siguranță și fire de bumbac de diferite culori. În funcție de numărul de fire cu care se lucrează, brățara va ieși mai lată sau mai îngustă.

Bratara a Prieteniei

Bratara a Prieteniei

Cum se confecționează

Brățările se realizează din noduri, câte două noduri pe fiecare fir. Astfel, există 4 tipuri de noduri utilizate la împletirea acestor tipuri de brățări:

  1. nod direct la dreapta
  2. nod invers la stânga
  3. nod dus-întors la dreapta
  4. nod dus-întors la stânga

Tot ce trebuie să faci pentru a le confecționa este să pui câteva fire unul lângă altul, faci un nod la capăt, prinde cu o agrafă de siguranță de o pernă sau de pantaloni, cam deasupra genunchiului și înarmează-te cu răbdare. Intră aici  ca să ai la îndemână modelele și apucă-te de lucru. Atât începutul, cât și sfârșitul brățării trebuie terminat la nivel uniform și împarte firele în trei, dupa care împletește-le. Capetele pentru înnodat trebuie să aibă cam 4-5 cm.

Bratara a Prieteniei

Bratara a Prieteniei

Bratara a Prieteniei

Spor la muncă!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns