Foi de fetru

Ești o persoană creativă și îți place să meșterești obiecte din diverse materiale? Atunci te îndemnăm să încerci și lucrul cu fetrul. Despre el îți vom povesti în acest articol. Trebuie să știi că fetrul îți oferă posibilitatea de a crea lucruri extrem de interesante.

Ce este fetrul

Fetrul reprezintă un material textil foarte versatil. Acesta mai poartă și denumirea de pâslă,  fiind realizat de cele mai multe ori din lână. Fetrul se poate cumpăra gata făcut, direct din magazin, unde se vinde în foi subțiri. De asemenea, acesta se poate obține și în condiții casnice, prin împâslirea fibrelor de lână.

Foi de feetru

Foi de feetru

Cum poți împâsli fetrul

Împâslirea cu apă

Aceasta este una dintre cele mai vechi forme de împâslire. Cum se face: uzi bine fibrele de lână sau le stropești cu apă și săpun. Apoi le agiți și rulezi, până când încep să se prindă unele de altele și se formează un material. Acest lucru se întâmplă datorită solzilor microscopici de pe fibrele de lână, care prin agitație se prind unele de altele. Datorită interacțiunii cu apa, lâna se micșorează și ia formă.

Impaslirea cu apa

Impaslirea cu apa

Împâslirea cu acul

Pentru această tehnică ai nevoie de un ac special de fetruit și un burete, pe care le găsești în magazinele de artizanat. Pui fibrele de lână pe burete, iar cu ajutorul acului, prin agitație, începi împâslirea. Rezultatul final va fi o semi-împâslire, căci materialul va rămâne în continuare pufos.

Împaslirea cu acul

Împaslirea cu acul

Ce poți crea din fetru

Din acest material rezistent, dar foarte maleabil, poți obține numeroase decorațiuni. Printre acestea:

Diverse flori

Din foile de fetru poți decora flori de diverse forme și dimensiuni, cu care îți poți decora locuința sau poți da altor obiecte o nouă viață. Ai nevoie doar de puțină imaginație.

Flori din fetru

Flori din fetru

Huse pentru telefonul mobil

Pentru a-i oferi o hăinuță nouă telefonului tău, ai nevoie de bucăți de fetru de câteva culori, ac și ață. Cu puțină imaginație, poți meșteri o husă deosebită.

Huse din fetru

Huse din fetru

Ornamente

La Paște și Crăciun nu este nevoie să cheltui sume enorme pentru a procura diverse ornamente, căci le poți crea singură. Fulgi, diverse figurine, ouă sau iepurași de Paște, îți vor decora casa de sărbătoare.

Oua din fetru

Oua din fetru

Cutii originale

Acest material rezistent permite crearea a astfel de cutii. Ai nevoie de fetru, foarfece, ac și ață. Cu puțină imaginație, poți meșteri o cutie pentru diverse mărunțișuri.

Cutie din fetru

Cutie din fetru

Spor la muncă!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns