Păstrăm bijuteriile

Orice femeie adoră bijuteriile. Și orice femeie are în colecția sa măcar o bijuterie handmade. Puține dintre noi, însă, știm cum să avem  grijă de acestea, pentru a rezista cât mai mult timp. Aceste bijuterii trebuie păstrate și purtate foarte atent, având în vedere fragilitatea lor.  Îngrijite necorespunzător, bijuteriile handmade își pot pierde din frumusețe. De aceea, noi îți oferim câteva sfaturi de îngijire a acestora.

Păstrăm și îngrijim corect bijuteriile

Păstrăm și îngrijim corect bijuteriile

1.Nu este deloc recomandat să întrați în baie sau chiar să vă spălați pe cap purtând  bijuterie, indiferent de materialul din care e confecționată aceasta. Vă recomandăm să scoateți bijuteriile înainte de a face baie la strand, în piscină, în mare sau băi termale. Clorul din apă, dar și sărurile, distrug atât metalul (dacă e o bijuterie din metal),  cât și pietrele sau materialul din care sunt confecționate, având un puternic efect coroziv asupra acestora. Veți putea constata o înnegrire puternică a metalului, precum și o decolorare și pierdere a strălucirii pietrelor și mărgelelor.

2.Înainte de a merge la culcare, scoateți-vă bijuteriile. Altfel, datorită mișcărilor din timpul somnului, montura pietrelor slăbește și pietrele pot cădea, lănțișoarele se pot rupe, iar bijuteriile sunt afectate de transpirație și contactul permanent cu pielea.

Păstrăm și îngrijim corect bijuteriile

Păstrăm și îngrijim corect bijuteriile

3.Aplicați parfumul, loțiunile de corp sau produsele de machiaj și coafat înainte de a vă pune bijuteriile. Compușii chimici din ele le pot murdări și/sau deteriora.

4.Nu purtați perlele sau bijuteriile cu pietre prețioase/semiprețioase împreunaăcu lănțișoare de metal sau alte bijuterii cu pietre, pentru că se pot zgârâia.

5.Bijuteriile cu sidef, diverse tipuri de scoici, os și lemn colorat sau lăcuit  necesită un tratament aparte datorită fragilității naturale a materialului din care sunt confecționate. Aceste materiale de natură organică trebuie ferite, atât în cursul păstrării, cât și al depozitării, de orice presiune sau lovitură, căci se pot sparge foarte ușor.

Păstrăm și îngrijim corect bijuteriile

Păstrăm și îngrijim corect bijuteriile

6.Depozitarea bijuteriilor se face cel mai bine în casete căptușite cu mătase, catifea sau alte materiale textile. În ele se pot păstra obiectele din metale nobile (platină, aur, argint) cu sau fără pietre prețioase, cât și pe cele din lemn, ceramică, cupru, sticlă, etc.

7.Evitați depozitarea pe mai multe straturi a bijuteriilor cu mărgele  sau perle. Oricum acestea sunt supuse deteriorării datorită contactului între ele, dar în contact direct cu metale sau alte pietre ele se pot  deteriora și mai tare.

Vă amintim că cele mai frumoase bijuterii handmade le găsiți aici.

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns