Cum să ai grijă de articolele tricotate

Articolele tricotate necesită o atenție deosebită atunci când sunt îngrijite. Dacă sunt spălate în condiții neprielnice, acestea își pierd ușor forma sau chiar se deteriorează. De asemenea, în cazul în care nu le păstrezi sau depozitezi  corect, riști să nu te mai poți bucura de ele.  Dacă nu știi cum să îngrijești corect articolele tricotate, noi îți venim în ajutor  cu unele sfaturi.

Atenție la compoziția firelor din articolele tricotate!

În primul rând, atunci când achiziționezi un articol tricotat, trebuie să  fii atentă la compoziția firelor din care este confecționat articolul. Dacă ațele vor fi sintetice, pe lângă faptul că nu vor arăta foarte bine, acestea te vor incomoda atunci când le vei purta: fie te vor înțepa, fie nu vor lăsa pielea să respire și vor favoriza transpirația. Te sfătuim să alegi un articol tricotat din fire de calitate înaltă, moi, rezistente, higroscopice, care lasă pielea să respire. Ața trebuie să fie din bumbac, in, bambus, mătase, viscoza sau acril.

Articole tricotate

Articole tricotate

Articolele tricotatedin lână

La alegerea firelor de lână trebuie să dai preferință lânii de merinos, alpaca sau cămilă. Ele nu fac scame și nu înțeapă. De asemenea, acestea sunt subțiri, fine, rezistente și elastice. Dacă articolele tricotate vor face scame, să știi  că în compoziţia firelor nu este suficientă lână, spun specialiștii.

Articole tricotate

Articole tricotate

Cum să speli articolele tricotate

Articolele tricotate este bine să fie spălate cu mâna sau la regimul delicat al mașinii de spălat. De asemenea, temperatura apei nu trebuie să depășească  30 de grade. Înainte se considera că cea mai bună soluţie pentru spălarea lucrurilor tricotate este spuma de săpun pe bază de săpun ras în proporţie de 2 g la 1 litru de apă. În prezent nu este nevoie să fie preparată această solușie, căci poate fi găsită în comerț sub formă de prafuri, balsamuri, creme, soluţii de clătit etc.

Articole tricotate

Articole tricotate

Cum se usucă articolele tricotate

Înainte de a usca articolele tricotate, ar fi bine să le întinzi pe o suprafață plană, pentru a nu deforma desenul şi articolul. Acestea nicidecum nu pot fi uscate pe caorifer, unde căldura este neuniformă.

Cum să ai grijă de articolele tricotate

Cum să ai grijă de articolele tricotate

Cele mai frumoase articole tricotate le găsești pe platforma HandmadeMoldova!

[:]

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns