Decorațiune de Paște

Decorațiunile de Paște sunt unele dintre cele mai frumoase obiecte cu  ajutorul cărora  îți poți înfrumuseța  creativ casa. Mai mult, cu acestea poți decora și masa de sărbătoare și cu siguranță îți vei uimi invitații. Azi ne-am propus să îți prezentăm o modalitate ingenioasă de a crea  o decorațiune de Paște – un suport pentru ouăle vopsite. În ziua de Paște, vei așeza suportul lângă farfurie, vei pune în el oul vopsit și te vei bucura de sărbătoare, alături de musafirii ce-i vei avea.

Deci, să purcedem la lucru! Vom confecționa un cocoș numai bun de a purta pe spate un ou vopsit. Pe lângă toate, vom și recicla ingenios!

De ce ai nevoie

Un carton de păstrat ouăle, pene decorative de diferite culori, ochi mobili, lipici, foarfece, acuarelă și pensulă.

Ce trebuie să faci

  • Taie o bucată din cartonul pentru păstrarea ouălor, asemeni celei din imaginea de mai jos. Dacă nu o poți tăia, rupe-o, iar mai apoi îndreaptă marginile cu ajutorul unui foarfece.
  • Pictează cartonul decupat în culori asemeni  cocoșilor reali: portocaliu, cafeniu, roșu, alb sau un amestec din aceste culori.
  • În timp ce se usucă, din carton sau hârtie colorată roșie decupează creasta, moțurile laterale și câteca fâșii în formă de pene.
  • Din hârtie de culoare galbenă decupează ciocul cocoșului.
  • Dupa ce s-a uscat bine acuarela, lipește în ambele părți cohii mobili.  Fixează bine creasta și ciocul și  lipește cu atenție moțurile și fâșiile pentru coadă. De asemenea, pentru coadă poți folosi și câteva pene colorate. Astfel, cocoșul va semăna mai mult cu cel real.
Decorațiune de Paște

Decorațiune de Paște

Poți meșteri mai mulți astfel de cosoși, în dependență de câți oaspeți vei avea la masă.

Dupa ce trec Sărbătorile Pascale, acest suport îl poți folosi ca decorațiune pentru pervazul ferestrei sau poți pune în el mici decorațiuni din coji de ouă, asemeni celor din acest articol.

Sărbători luminate să aveți!

Decorațiune de Paște

Decorațiune de Paște

 

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns