Depozitarea bijuteriilor handmade

Depozitarea bijuteriilor handmade poate fi făcută cu ușurință pe diverse suporturi și ținând cont de unele aspecte. Bijuteriile, atunci când nu le purtăm, au nevoie de o atenție specială. Mai cu seamă bijuteriile handmade.  Acestea trebuie depozitate astfel încât să nu se deterioreze și să nu-și piardă forma. Dacă nu știi cum să depoziteți corect bijuteriile confecționate manual, noi îți venim în ajutor!

Imediat ce ai folosit bijuteriile handmade, ar fi bine să le depozitezi. Astfel, nu se vor acoperi cu praf și nu se vor oxida. Trebuie să știi că depozitarea bijuteriilor se face în casete căptușite cu diverse materiale textile, iar aceste cutii se păstrează în locuri curate, ferite de umezeală și de razele directe ale soarelui.

Depozitarea bijuteriilor handmade: sfaturi de care să ții cont

  • Ar fi bine să păstrezi bijuteriile în cutiile lor originale. Dacă, însă, le-ai dat la gunoi, confecționează singură diverse casete sau săculeți.
  • Dupa ce porți bijuteriile, este bine să le depozitezi separat, în săculeți  de material, cea mai indicată fiind catifeaua.  Depoztându-le astfel, vei evita încurcarea lor sau zgârâierea.
  • Între săculeții cu bijuterii ar fi bine să pui câteva pliculețe cu silica gel sau cretă. Acestea vor absorbi umiditatea. Pliculețele cu silica gel îi găsești în cutiile cu pantofi.
  • Dacă ai bijuterii handmade confecționate din argint, e bine să le depozitezi în bucăți d ebumbac moale, la loc întunecos, pentru a le conserva strălucirea.
  • Când te pregătești să mergi în vacanță, împachetează bijuteriile separat și nu le arunca în portfard sau în buzunarul genții.

Depozitarea bijuteriilor handmade pe suporturi ingenioase

Dacă eși pasionată de bijuterii handmade și îți dorești să le ai mereu la vedere, ar fi bine să le depozitezi pe diverse suporturi, la vedere. Ai grijă, însă, să nu se depună praful pe ele și din când în când să le cureți.

 Pe umerașe

Dacă ai multe umerașe vechi și nu știi ce să faci cu ele, e cazul să le oferi o nouă viață. Le poți vopsi într-o nuanță preferată, apoi, cu ajutorul unei bormașine cu burghiu subțire, găurește-le. În acele găuri introdu diverse agățători, pe care le poți întări cu ajutorul unui lipici. Dupa ce s-a uscat, atârnă pe ele bijuteriile.

Depozitarea bijuteriilor handmade

Depozitarea bijuteriilor handmade

Pe răzătoare

Nici răzătoarea veche nu ar trebui să o arunci. Aceasta poate deveni un suport perfect pentru cerceii tăi handmade. Tot ce trebuie să faci este să o vopsești, iar dupa ce s-a uscat vopseaua, să agăți pe ea cerceii preferați. Mânerul îl poți decora cu duverse fundițe sau aplicații.

Depozitarea bijuteriilor handmade

Depozitarea bijuteriilor handmade

Pe rama unui tablou

Dacă ai un tablou vechi, scoate-i rama, fă-i câteva găuri, iar în ele atârnă câteva lanțuri. De acestea poți agăța cerceii sau, de ce nu, chiar brățările și colierele.

Depozitarea bijuteriilor handmade

Depozitarea bijuteriilor handmade

Acum, că ai învățat cum să depozitezi corect bijuteriile handmade, citește în acest articol și despre cum să ai grijă de aceste  accesorii!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns