Organizarea bibliotecii

Organizarea bibliotecii este o activitate extrem de interesantă, mai ales pentru cei care iubesc nu doar cărțile, ci și schimbările. Dacă vrei să ai o bibliotecă-model, noi îți venim în ajutor cu unele idei creative. Pune-le în practică și bucură-te de cărți!

Mai întâi, fă ordine în cărți!

Dacă vrei să rearanjezi cărțile sau să le pui într-o altă bibliotecă, în primul rând trebuie să faci ordine în ele! Scoate-le pe toate din bibliotecă și pune-le pe jos. Acum începe distracția! Scapă de cărțile pe care nu le dorești în biblioteca ta și dăruiește-le unui anticariat, unei biblioteci  sau cuiva care are nevoie de ele! Șterge bine rafturile de praf, apoi începe reamenajarea bibliotecii.

Organizarea bibliotecii: sfaturi utile

  • Alege o metodă dupa care vrei să-ți organizezi biblioteca: dupa autor, domeniu, culoare, etc.
  • Dupa ce ai decis modalitatea de organizare, sortează cărțile.
  • Transferă fiecare categorie pe rafturi.
  • Apoi decorează biblioteca utilizând diverse bibelouri, flori mici sau fotografii.

Organizarea bibliotecii: idei

Biblioteca veselă

Cine a zis că o bibliotecă trebuie să fie tristă și neatractivă? Pentru a-ți face o bibliotecă cât mai veselă, alternează cărțile cu obiecte decorative colorate.

Biblioteca veselă

Biblioteca veselă

Biblioteca-curcubeu

În aceeași ordine de idei, pentru o bibliotecă veselă, poți alege modalitatea de aranjare a cărților în dependență de culoarea lor. Astfe, adă curcubeul în casa ta!

Biblioteca-curcubeu

Biblioteca-curcubeu

Biblioteca orizontală

Majoritatea oamenilor aleg să își aranjeze vertical cărțile în bibliotecă. Pentru a te deosebi de ei, tu pune-le pe orizontală. Ai grijă, însă, ca toate să fie de aceeași mărime. De asemenea, poți combina cele două modalități de aranjare a cărților: pe n raft aranjează-le vertical, iar pe celălalt – pe orizontală.

Aranjează cărțile orizontal

Aranjează cărțile orizontal

Biblioteca sub scări

Dacă ai casa cu două nivele, iar trecerea între ele se face prin scări, să știi că ai locul potrivit pentru a-ți aranja o bibliotecă: scările. Poți aranja sub ele câteva rafturi drăguțe pe care să îți depozitezi cărțile. Astfel, vei economisi și spațiu, dar tot acolo, lângă scări, îți vei putea crea un locușor pentru lectură.

Spor la decorat!

[:]

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns