Coronita de Paste

Coronițele decorative au devenit un accesoriu ce decorează ușa sau masa de sărbătoare nu doar la Crăciun, ci și la alte ocazii. Una dintre sărbătorile la care poți alege o coroniță decorativă este și Paștele. Nu trebuie să o cumperi din comerț, căci o poți face chiar cu mâinile tale.  Noi îți venim în ajutor cu unele idei.

1.Coroniță din pânză de iuta

O coroniță din pânză de iuta este foarte ușor de făcut. Ai nevoie de un cadru rotund din sârmă, pânză de iuta, clei fierbinte și câteva ouă decorative. Dacă dorești, pe lângă ouă poți adăuga mărgele sau flori. Decupează o fâșie lungă de pânză și înfășoară cu ea cadrul din sârmă. Lipește capetele pentru a nu se desface. Pe baza obținută lipește ouă decorative sau orice îți dorești tu. Fixează un sistem de agățare și atârnă coronița la ușă.

Coronita din panza de iuta

Coronita din panza de iuta

2.Coroniță din nuielușe

Confecționează o coroniță din nuielușe uscate legându-le din loc în loc cu o sârmă. Atașează apoi în jurul ei frunze și rămurele verzi. Prinde apoi de coroniță diverse decorațiuni de Paște: ouă, iepurași sau puișori. Dacă coronița nu este prea încărcată, poți adăuga și flori. Poți folosi flori artificiale sau flori meșterite de tine din diverse materiale.

Coronita din nuieluse

Coronita din nuieluse

3.Coroniță din lalele

Pentru a confecționa e coroniță din lalele ai nevoie de un cadru din sârmă și multe lalele de diferite culori și forme. Prinde fiecare lalea de baza din sârmă și fixează bine. La final, agață de ușă. Pe lângă faptul că aceasta va fi multicoloră, va avea și un miros plăcut.

Coroniță din lalele

Coroniță din lalele

4.Coroniță din ouă Kinder

Pentru a realiza această coroniță de Paște ai nevoie de ouă kinder, clei fierbinte, o bază pentru coronițe decorative și orice alte elemente îți dorești să fie pe coroniță. Cu ajutorul cleiului fierbinte lipește ouăle pe baza coroniței și decorează apoi cu diverse mărgelușe sau flori.

Coronita din oua Kinder

Coronita din oua Kinder

Multă inspirație și spor la muncă!  Coronița de Paște va fi apreciată de toți musafirii care îți vor trece pragul în perioada Sărbătorilor Pascale.

Echipa HandmadeMoldova vă urează Sărbători Luminate!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns