Decoratiuni din dopuri de pluta

Consumăm  vinul, dar sticlele și dopurile de plută le aruncăm. Din cele din urmă însă, putem face niște obiecte decorative excepționale. Aceste bucăți de plută, în orice moment, cu puțină imaginație, poate lua orice formă, devenind utilă în casa ta. Având o textură deosebită și o culoare frumoasă, obiectele rezultate din ele sunt potrivite oricărui decor.

HandmadeMoldova îți propune 5 idei de decorațiuni handmade din dopuri de plută.

1.Suport pentru vasele fierbinți

Ai nevoie de: dopuri, ață și ac. Cu ajutorul aței și al acului coase dopurile, obținând forma dorită. La final, unește-le cu o curea, pentru ca suport să fie cât mai solid.

Suport pentru vase

Suport pentru vase

2.Covoraș

Ai nevoie de: dopuri pe care le poți tăia discuri, sârmă. Tai și așezi dopurile sau discurile de plută așa cum dorești să îți iasă covorașul. Prin mijlocul dopurilor sau a discurilor de plută, pentru a le prinde una de alta, treci prin mijlocul a toate cu o sârmă galvanizată, la capetele căreia pui o șaibă, o za și faci o buclă. Fă covorașul de mărimea dorită și puneți-l sub picioare, la birou.

Covor din dopuri de pluta

Covor din dopuri de pluta

3.Panou pentru mesaje

Ai nevoie de: dopuri, clei fierbinte, sistem de agățare. Cu ajutorul cleiului lipește dopurile împreună, până la crearea panoului. Fixează panoul pe perete cu ajutorul unui sistem de agățare. Când vrei să-i lași un mesaj de dragoste persoane-i iubite, agață foaia de panou, cu ajutorul unui ac de siguranță.

Panou pentru mesaje

Panou pentru mesaje

4.Suport pentru lumânări decorative

Ai nevoie de: dopuri de plută, un vas transparent rezistent la caldură, o lumânare parfumată, clei fierbinte, o bucată de lemn pentru suport, o fundă. Pe bucata de lemn, la mijloc, lipește cu ajutorul cleiului vasul în care ai pus lumânarea. În jurul vasului lipește dopurile până când ocupi tot locul de pe suport. Prinde obiectul rezultat cu o fundă, stinge lumina, aprinde lumânarea și savurează parfumul.

Suport pentru lumanari

Suport pentru lumanari

5.Litere decorative

Ai nevoie de: dopuri de plută, clei fierbinte. Le poți realiza pe suport din lemn, din carton sau, pur şi simplu, dopurile se pot lipi între ele, formând litera dorită. La final, decorează.

Litere decorative din dopuri de pluta

Litere decorative din dopuri de pluta

Multă inspirație și spor la muncă!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns