Reciclarea cojilor de ou

Oamenii reciclează din cele mai vechi timpuri diverse obiecte care aparent sunt inutile dupa folosire. Te-ai gândit vreodată ce poți face din cojile de ouă rămase dupa ce ai consumat interiorul? Află că acestea sunt extrem de utile nu doar pentru sănătate, ci chiar și în decorare sau meșterirea diverselor obiecte.  Îți vom prezenta câteva idei care, puse în aplicare, vor atrage privirile tuturor.

1.Găină din coji de ouă

Mulți se întreabă ce a apărut mai întîi: oul sau găina. Pentru a face parte dreaptă ambelor păreri, noi am hotărât să îți prezentăm această idee. Ai nevoie de multe coji de ouă, clei și un schelet de găină decupat din burete.  Cu ajutorul cleiului lipește cojile de ou în așa fel încât să acoperi toată găina decupată. Vei obține un obiect de decor inedit, numai bun de-l pus la bucătărie.

Gaina din coji de oua

Gaina din coji de oua

2.Cutie decorată

Pentru realizarea acesteia ai nevoie de o cutie de lemn, coji de ouă, aracet, pensetă, culori acrilice, lac final. Curăță cutia și spală bine cojile de ouă, curățând pielița interioară. Rupe cojile bucăți și lipește-le pe cutie cu aracet. Folosește penseta pentru a așeza cojile pe cutie. Lasă să se usuce bine.  Dupa ce s-a uscat, vopsește  cu acrilice, lăsați iar să se usuce și lăcuiți.

Cutie decorata cu coji de oua

Cutie decorata cu coji de oua

3.Mini ghivece din coji de ouă

Ai nevoie de coji de ouă, pământ pentru flori și semințe. Umple cojile cu pământ, apoi plantează câteva semințe de flori. Dupa ce au apărut primele firișoare, plantează totul într-un ghiveci sau în grădină. Planta va crește, iar coaja se va sparge. Nu-ți fă griji în privința cojii. Aceasta este un bun îngrășământ și va hrăni noile plante cu mineralele de care au nevoie.

Minighiveci din coji de oua

Minighiveci din coji de oua

4.Lumânări parfumate din coji de ouă

În preajma sărbătorilor pascale poți face din coji de ou câteva lumânări parfumate care îți vor decora masa de sărbătoare. Ai nevoi e de coji de ouă, colorant alimentar, suport pentru ou fiert și lumânări. Curăță bine ouăle de pielița din interior și colorează-le cu ajutorul colorantului alimentar. Topește lumânările. Fixează fitilul în interiorul fiecărui ou și fixează-l în suport. Cu ajutorul unei pâlnii metalice, toarnă ceara fierbinte. Lasă să se răcească, apoi aprinde fitilul.

Lumanari din coji de oua

Lumanari din coji de oua

Spor la muncă!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns