Aparent, din cutiile de carton goale nu mai poți face nimic decât să le arunci la gunoi. Dar nici pe departe nu este așa. Din contra, bucățile de carton pot fi utilizate pentru diferite proiecte inedite. Acestea îți pot decora casa sau le poți transforma în diverse obiecte de joacă pentru cei mici. Cutiile de carton pot lua forme nu doar interesante, ci și foarte utile, reînventându-se cu puțină creativitate în obiecte de mare ajutor. Astfel, economisești bani, îți pui creativitatea și imaginația în mișcare, dar îi uimești  și pe cei care te vor vizita. Noi îți propunem câteva idei pe care le poți pune chiar acum în practică. Tot de ce ai nevoie este … o bucată de carton.

O bibiotecă

E foarte ușor să produci ceea ce vezi în imaginea de mai jos:  o biblioteca ingenioasaăde care cu siguranță ai  nevoie în casă. Ai nevoie de o cutie de carton, clei și un sistem de agățare. Datorită unei astfel de biblioteci, vei economisi mult spațiu, dar și vei decora peretele cu o piesă d emobilier originală, care va personaliza camera.

Biblioteca din carton

Biblioteca din carton

Un labirint

Pentru a pune în practică această idee, ai nevoie de o cutie mare de carton și clei. Decupează cutie în așa fel încât baza să îi rămână intactă. Pe bază, încleie bucăți de carton formând un labirint cu diverse obstacole. Aici băiețelul tău își poate plimba mașinuțele preferate sau mingiuțele.

Labirint din carton

Labirint din carton

O căsuță

E minunat ca în casă să mai ai o casă, o casă a copilului tău. O poți face dintr-o cutie mare de carton. Decupează-i ușa și geamurile. Așează pe jos păturica preferată a fetiței tale, îndeamn-o să își aducă acolo păpușile și las-o să se joace în liniște.

Casa din carton

Casa din carton

O geantă

Să meșterești o geantă din carton este probabil ultimul lucru la care te-ai fi gândit. Se numește ”reciclare cu gust”, iar femeile din preajma ta vor fi impresionate de spiritul creativ de care a dat dovadă la crearea acestui  accesoriu original.

Geantă din carton

Geantă din carton

Suport pentru hârtie

Acest suport îl poți face dintr-o cutie mică de carton, în mijlocul căreia trebuie doar să lipești rafturi. Decorează cu hârtie colorată.

Organizator din carton

Organizator din carton

Spor la muncă!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns