Pahare din carton

Paharele din carton le folosim  pentru a consuma din ele ceai, cafea, ciocolată. Dar dupa ce le utilizăm, obișnuim să le aruncăm la gunoi.  Citind acest articol, cu siguranță nu o vei mai face. Pentru că îți vom prezenta câteva idei de reciclare a acestor pahare.  Cu puțină imaginație și îndemânare, le poți transforma în diverse obiecte de decor sau în jucării pentru copilul tău.

1.Lampă

Lipește paharele în formă de cerc, iar în mijlocul lor plasează un bec. Vei avea o lampă de toată frumusețea, asemeni celei din imaginea de mai jos.

Lampa din pahare de carton

Lampa din pahare de carton

2.Ghivece pentru flori

Pune în pahare pământ pentru flori și sădește în ele câte o floare decorativă. Decorează paharele cu diverse funde colorate sau pictează-le. Aceste ghivece improvizate vor oferi un plus de ingeniozitate aspectului casei.

Ghivece din pahare de carton

Ghivece din pahare de carton

3.Boxe pentru telefonul mobil

Ai nevoie de: 2 pahare de plastic și un cilindru de carton de la un sul de hârtie igienică.

Găurește ambele pahare astfel încât să poți introduce sulul de hârtie prin ele. Apoi, decupează cilindrul de carton făcând un orificiu în care să intre telefonul tău.  Pune cilindrul de carton în care ai băgat telefonul, astfel încât să reprezinte o punte între cele două pahare, exact ca în imaginea de mai jos. Folosește apoi boxele pentru a asculta muzică ori pentru a-ți auzi mai bine prietenii cu care vorbești la telefon.

Boxe din pahare de carton

Boxe din pahare de carton

4.Containere de păstrare a verdețurilor

Curăţă bine paharele, apoi adaugă apă şi verdeţuri tocate (mărar, pătrunjel, chivas, rozmarin etc) şi pune-le în frigider. Astfel, ele îşi vor păstra prospeţimea mai multă vreme. Dacă ai o legătură mare de pătrunjel, o poţi pune în apă, într-un pahar de plastic, la frigider şi va rezista mai mult.

Containere din pahare de carton

Containere din pahare de carton

5.Coroană

Decupează din pahar o coroană pentru rege/regină. Cu ajutorul lipiciului, fixeaz-o pe o bentiță sau un cerc. Copilul tău va fi încântat!

Coroană din carton

Coroană din carton

Spor la reciclat și multă imaginație!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns