Podul casei

Suntem obișnuiți ca în podul casei să depozităm diverse obiecte ce nu sunt și, posibil că nici nu vor fi vreodată, utilizate.  Sau, de cele mai multe ori, podul casei este un spațiu nefolosit. Totuși, această încăpere poate fi transformată într-o funcțiune de locuit la fel de utilă și de elegantă ca un living sau la fel de intimă și confortabilă ca un dormitor.

Dacă ai hotărât că vrei să transformi podul casei într-o cameră impresionantă, noi îți venim în ajutor cu unele sfaturi.

Pașii ce trebuie parcurși:

Cere sfatul unui designer

Verifică dacă spațiul podului îți oferă o variantă de amenajare potrivită dorinței tale. Ar fi bine să alegi un specialist, un designer, pentru a stabili o metodă concretă de amenajare.

Fii atent/ă la detaliile tehnice

Fiind amplasat sub acoperișul casei, aceasta încăpere va pierde caldură iarna și se va încălzi vara mult mai rapid. Podeaua, pereții sau anumite porțiuni ale acestora, vor avea de asemeni, de suferit. De aceea, acest spațiu are nevoie de izolare pentru a-l transforma într-un spațiu confortabil de locuit.

Podul casei - spatiu de locuit

Podul casei – spatiu de locuit

Estimează costul

Podul e un spațiu mai puțin pretențios decât o cameră obișnuită. În acest sens, acordă atenție cheltuielilor de amenajare utilizând puține materiale, iar de aici, și cheltuielile financiare vor fi mai puține.

Iluminatul

Pentru a face din pod o încăpere cu un iluminat eficient, poți poziționa  ferestrele fie în acoperiș care ține rol de tavan, fie în poțiunile de pereți rămase până la panta acoperișului. De asemenea, poți amplasa piese de iluminat artificial.

Alege mobilier adecvat

Deoarece podu e un spațiu restrâns, alege cu atenție piesele de mobilier, astfel încât spațiul rămas să asigure o circulație comodă și o utilizarea optimă a funcțiunilor. Alege piesele de mobilier de dimensiuni mari.

Decorează dupa bunul plac

Decorează încăperea într-un mod creativ, dând frâu liber imaginației.

Podul casei - spatiu de locuit

Podul casei – spatiu de locuit

 

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns