Corina Voinu

Corina Voinu este o meșteriță tânără, îndrăgostită de lucrul manual. În tot ceea ce face este susținută de soț și de sora sa. O inspiră oamenii frumoși la suflet, care i se adresează pentru comenzi. Este cunoscută pentru obiectele extraordinare ce le croșetează, dar cocehetează și cu alte tehnici handmade.  Vă învit să  cunoașteți din interviul de mai jos.

Cine stă în spatele brandului ”I’LOVE’Handmade’Corina”?

În spatele Brandului ”I’LOVE’Handmade’Corina” este o Soție și o Mamă a două fetițe, care a simțit nevoia să facă mai mult decât să îngrijească de casă și de copii mici. O Femeie căreia îi place să creeze și adoră ceea ce face.

Cum a luat naștere acesta?

Ca în majoritatea cazurilor, pasiunea pentru handmade a apărut imediat ce am născut prima fetiță. Devenind Mamă, mi s-a schimbat radical viața. Am descoperit în mine dragoste, răbdare și pasiune. Nu m-am gândit niciodată că voi progresa atât, dar în momentul în care am început să fiu invitată la diverse emisiuni pentru a vorbi despre ceea ce fac, am înțeles că se merită să muncesc și să devin mai bună pe zi ce trece.

Lucrare ”I'LOVE'Handmade'Corina”

Lucrare ”I’LOVE’Handmade’Corina”

De unde vine dragostea ta pentru handmade?

În primul rând, din generozitatea de a crea frumosul pentru cei dragi mie. Este o metodă de a mă face fericită pe mine însumi, atunci când ofer lucruri făcute cu sufletul meu. În schimb, primesc aprecieri și respect. Iar asta  înseamnă mult pentru mine.

Cine te susține să meșterești?

Cel care se bucură de evoluția mea este soțul – dispus să mă ajute financiar de câte ori e nevoie. De asemenea, mă susține familia mea, fiecare au contribuit cu ceva atunci când am avut nevoie. Sunt înconjurată de oameni dragi, care se bucură în fiecare zi pentru mine. Dar sora  mea Viorica este sprijinul meu de bază, care mereu m-a asigurat cu multe în dezvoltarea mea de creatoare handmade, începând de la procurarea materialelor care nu se gasesc la noi, până la vânzările de peste hotare. Și îi sunt extrem de recunoscătoare pentru asta! Nu știu dacă aș fi reușit ceva fără ea…

Lucrare ”I'LOVE'Handmade'Corina”

Lucrare ”I’LOVE’Handmade’Corina”

Ce te inspiră?

Mă inspiră tot ce-mi place. Mă inspiră oamenii frumoși la suflet, care mi se adresează pentru comenzi. De-a lungul acestor ani  am cunoscut și m-am împrietenit cu persoane speciale, care mi-au devenit admiratori a pasiunii mele. Mă inspiră talentul altor meșteri handmade, pe care îi urmăresc cu plăcere.

Meșterești diverse obiecte în diverse tehnici…

Eu sunt îndrăgostită de tot ce este legat de handmade. Respect și admir fiecare meșter în parte pentru curajul și răbdarea de a sta asupra lucrărilor ore sau chiar zile întregi. Am încercat mai multe tehnici handmade, începând de la flori textile, goblen, accesorii din lut polimeric, shambala, topiary, bijuterii soutache, crostetat, rochițe tutu, floricele kanzashi, bijuterii în biser, precum și diferite obiecte decorative.

Totuși, care tehnică îți este cea mai aproape de suflet?

Tehnica cea mai valoroasă, care mă face mândră de mine, este goblenul. Dar croșetatul rămâne îndeletnicirea mea de bază. Sunt mulțumită de rezultat și am de gând să fac noi încercări deosebite.

Lucrare ”I'LOVE'Handmade'Corina”

Lucrare ”I’LOVE’Handmade’Corina”

Cu ce materiale lucrezi? Piața din Moldova oferă toate materialele de care ai nevoie sau faci comandă de produse din afară?

În micul meu atelier s-au adunat multe… Deoarece eu confecționez și bijuterii, și accesorii diferite, obiecte decorative, încălțăminte croșetată, etc, am nevoie de materiale diverse. Nu le găsesc pe toate în țară. Aici îmi vine în ajutor sora mea, care mi le procură de peste hotare.

Cum îți vinzi lucrările? Este on-line-ul un business de succes sau este mai simplu să-ți vinzi produsele la târguri sau magazine?

Lucrările mele au devenit cunoscute mai mult prin intermediul rețelelor de socializare, de unde și  primesc comenzi. La târguri nu am fost niciodată, căci  încă nu mi s-au adunat atâtea lucrări în stoc încât să le pot expune pe o masă. Nu pot spune că este o sursă de venit din care aș putea supraviețui, căci de cele mai multe ori mai mult investesc decât câștig. Asta înseamnă pasiune, dorință de a te dărui creației frumoase!

Lucrare ”I'LOVE'Handmade'Corina”

Lucrare ”I’LOVE’Handmade’Corina”

Cine sunt cumpărătorii tăi? Cât de mulțumiți sunt aceștia?

Doamnele mi se adreseaza de cele mai multe ori pentru a comanda ceva de la mine. Pentru ele sau copilașii lor. Dar creez lucrări croșetate și pentru bărbați. Cât despre feedback, de cele mai multe ori, este unul pozitiv. Asta este și motivarea mea de a merge înainte.

Ai avut și cumpărători nemulțumiți? De ce?

Nu prea am avut asemenea cazuri, poate fiindca eu de fiecare dată sunt dispusă să fac modificări, în cazul în care ceva nu e în regulă. Mereu mă strădui să fim ambele părți mulțumite.

La ce lucrezi în momentul de față?

Acum am planificate o serie de articole croșetate pentru vară: rochițe, tunici, bluzițe, cizmulițe. Sunt senzaționale! Abia aștept să le văd gata.

Lucrare ”I'LOVE'Handmade'Corina”

Lucrare ”I’LOVE’Handmade’Corina”

Ce planuri ai pentru ”I’LOVE’Handmade’Corina”?

Pe viitor, îmi doresc un spațiu separat care să se numească Atelierul Pasiunii mele – ”I’LOVE’Handmade’Corina”. Să fie un cuibușor care va avea ușile deschise pentru toate admiratoarele mele de aici, cărora le mulțumesc pentru fiecare apreciere, căci anume lor le datorez succesul meu!

Mulțumesc pentru interviu și mult succes!

Lucrările  ”I’LOVE’Handmade’Corina” by Corina Voinu, le găsiți aici și aici.

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns