Cristina Turcan

Confecționarea literelor din fetru este pasiunea sa, descoperită în iarna anului 2015. A început să meșterească din curiozitate, iar în scurt timp lucrările sale au devenit tot mai solicitate. Meșterița handmade Cristina Țurcan consideră că sufletul și căldura ce-o depune la confecționarea lucrărilor din fetru, le conferă acestora un farmec aparte. Mai multe despre pasiunea sa aflați din interviul de mai jos.

Cine este Cristina Țurcan?

Este o fire creativă, care a pus întotdeauna accent pe valorile familiare și doar de dragul lor face totul în viață: din dragoste pentru copii a absolvit Facultatea de matematică și activează în acest domeniu de mai bine de 10 ani; din aceeași pasiune educă doi copii adorabili, straduindu-se să le ofere tot ce-i mai bun și nu în ultimul rând, de dragul lor a început o afacere-hobby – confecționarea pernuțelor decorative. Se simte apreciată la serviciu, stimată între prieteni și iubită de membrii familei – o femeie realizată!

Lucrare de Cristina Turcanu

Lucrare de Cristina Turcanu

Când ați început să meșteriți? Cum a început totul?

Am început să meșteresc în luna februarie a anului 2015. Totul a pornit de la vizionarea emisiunii “Istorii Urbane”, unde o doamnă  povestea despre meseria sa, mai concret, povestea despre confecționarea pernuțelor-litere din stofă. Chiar în acea noapte m-am pus pe gânduri și cugetam ce aș putea face și eu asemănător. Căutând în internet, am găsit ideea de a confecționa litere din fetru. Fără a încerca să fac vreo una, am plasat anunț în ziar și chiar peste câteva zile m-a sunat o persoană și m-a rugat să confecționez 30 de litere, pentru un concurs dintr-un liceu. La moment, neavând mașină de cusut, sinceră să fiu, m-am speriat de volumul comenzii, mai ales că acelea erau primele lucrări ce trebuia să le fac. Dar dorința era mare. Așadar, mi-am luat inima în dinți, acul în mînă și am început cusutul. La final totul mi-a reușit foarte bine. Clientul a rămas mulțumit și asta m-a inspirat să fac și în continuare asemenea lucrări.

Lucrare de Cristina Turcanu

Lucrare de Cristina Turcanu

Ce înseamnă pentru dvs lucrul de mână?

Pentru mine, lucrul de mână este ceva extraordinar, ceva unic și personalizat, deoarece depun mult suflet și căldură în parte pentru fiecare lucrare, mă gîndesc cum aș face mai bine să le fie pe plac, și cred sincer că această energie le dă lucrărilor mele un farmec aparte. Poate nu sunt modestă, dar urmărind și alte poze cu lucrări asemanătoare, ale mele îmi par cele mai drăguțe.

De unde vă inspirați?

La început mă inspiram mai mult din internet, de multe ori chiar clientele îmi spuneau ce să le fac, în dependență de tematica și culorile de care aveau ele nevoie. Acum pot crea idei noi singură, combinând anumite tematici și valorificând noi și noi decorațiuni. Niciodată nu am făcut două lucrări identice și nici nu vreau, căci anume unicitatea le și deosebește de cele confecționate în serie.

Lucrare de Cristina Turcanu

Lucrare de Cristina Turcanu

Cât timp vă ia confecționarea unei litere?

Confecționarea unei litere îmi ia în jur de 20 minute, dar deja în dependență de complexitatea decorațiunilor, poate dura și 30-40 minute.

La ce preț sunt literele confecționate de dvs?

Prețul unei litere variază de la 45 la 85 lei, în dependență de mărime și accesoriile utilizate.

Lucrare de Cristina Turcanu

Lucrare de Cristina Turcanu

Se poate face o afacere din confecționarea literelor din fetru?

De la debutul acestui hobby  visez să-mi pot crea o afacere. Fiind profesor, îmi dau seama că ceea ce fac  nu poate fi utilizat doar ca decorațiune, dar și ca material didactic, îndeosebi pentru treapta preșcolară și cea primară. Pot face diferite planșe, jocuri, abecedare, important e să mi se spună de ce este  nevoie și ideile deja îmi apar. Mi-ar plăcea să fondez o librărie doar din lucrări manuale. Cel mai neplăcut e faptul că nu toți apreciază acest lucru.

Care a fost cea mai neobișnuită comandă pe care ați realizat-o?

Nu pot să zic care a fost cea mai neobișnuită comandă, pentru  că fiecare este unică.

Lucrare de Cristina Turcanu

Lucrare de Cristina Turcanu

Ce tehnici vă mai interesează? În general, cu ce materiale mai lucrați?

Lucrez doar cu fetru, dar în diferite domenii. Meșteresc atât litere, cât și animăluțe, natura, jucării, accesorii pentru decorarea casei.

Ce planuri de viitor aveți pentru afacerea dvs?

Vreau să mă promovez în acest domeniu și să dezvolt afacerea la un nivel mai avansat. Aș dori  să-mi găsesc un sponsor care să mă ajute cu publicitatea.

Lucrare de Cristina Turcanu

Lucrare de Cristina Turcanu

Mulțumesc mult pentru răspunsuri! Mult succes în ceea ce faceți!

Lucrările meșteriței le poți vedea aici și aici.

 

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns