Sapunuri homemade

”Naturelle by Natalia”,  așa și-a numit pasiunea pentru  săpunurile homemade, o tânără din Republica Moldova, stabilită cu traiul în străinătate. Din dorința de a păstra obiceiuri sănătoase, dar și din dragoste  pentru tot ceea  ce oferă natura, Natalia a decis să utilizeze în cadrul procesului de fabricare a săpunurilor doar ingrediente naturale, pe care le achiziționează din Belgia, România sau Republica Moldova. Mai multe despre pasiunea sa aflați din interviul de mai jos.

Povestește-ne despre tine.

Unul dintre cele mai grele lucruri e să vorbim despre noi, nu? Nu știi de unde să începi și apoi nu știi cu ce să închei… Sunt o persoană atrasă de finețea lucrurilor simple și naturale. Cel mai probabil, e rezultatul faptului că am crescut la țară, înconjurată de prospețimea roadelor pământului, dar și de dificultățile pe care le implică traiul de acolo. Din pasiunea pentru tot ce ne oferă natura și dorința păstrării cât mai aproape a unor obiceiuri sănătoase, s-a născut și acest hobby legat de săpunurile homemade, care inevitabil a devenit și un stil de viață.  Și asta pentru că, odată ce descoperi noi combinații, arome, mirosuri, gusturi, stări de bine și aprecieri pozitive, pur și simplu, nu mai vrei să ”pleci”.

De ce ”Naturelle by Natalia”?

A fost destul de greu să decid care e cel mai potrivit nume care să rezume ceea ce sunt și ceea ce fac. Vroiam un nume care să reflecte în primul rând ideea de produs generat în urma combinării unor ingrediente exclusiv naturale, și apoi, vroiam ceva care să mă reprezinte. Asfel a luat naștere “Naturelle by Natalia”.

Cum ia naștere un săpun?

Aș putea spune că fiecare sapun are istoria  și ”personalitatea” lui. Ca în orice domeniu creativ, fiecare creație e rezultatul unei muze și, la fel de important, rezultatul perseverenței și aspirației spre perfecțiune. Astfel că un săpun poate lua naștere din orice, pentru că am ca și sursă de inspirație tot ce mă înconjoară. E un joc al imaginației și al curiozității. Și mai ales, e emoția vie pe care o trăiesc de fiecare dată când încerc ceva nou.

Această prezentare necesită JavaScript.

De unde procuri ingredientele necesare fabricării unui săpun?

Sapunurile mele sunt un mix internațional de ingrediente. Pentru că-mi place să ”ciugulesc” câte puțin din fiecare țară de care sunt legată sau pe care o vizitez. Cele mai multe ingrediente le iau din Belgia, altele din România, unele vin direct din grădina copilăriei. Cert e că ador să mă pierd în magazinele cu uleiuri naturale și mă entuziasmez exact ca un copil de fiecare dată când descoper ceva inedit. Apoi merg acasă și devorez pur și simplu toate informațiile pe care le găsesc despre acel produs, până mă conving că își merită locul în ”cămara” mea de bunătăți.

Cât timp îți ia fabricarea acestuia?

Fabricarea unui sapun nu ia mai mult de o oră (la mine, pentru că fac tranșe mici), dar ce ia timp e pregătirea ustensilelor, revizuirea rețetelor, etc,  și curățenia de după fabricare. Însă cu o organizare bine plănuită, a face săpun e ceva frumos și mă bucur că am descoperit acest hobby atât de sănătos.

De ce oamenii ar trebui să cumpere un săpun ”Naturelle by Natalia”?

N-ar trebui. 🙂 E prea mult spus că cineva ar trebui să cumpere unul din săpunurile mele. Îmi place să cred că toți cei care îmi folosesc produsele, o fac în primul rând, pentru calitatea lor. Pentru senzația de piele sănătoasă pe care o lasă, pentru mirosul fin și, mai ales, pentru certitudinea că au fost create din ingrediente naturale.

Cât de naturale sunt aceste săpunuri? Ce conțin?

Evit sa folosesc orice ingredient care nu e natural sau de care nu sunt sigură că ar fi benefic pielii. De aceea, deși e mult mai greu să găsești, de exemplu, coloranți naturali, iar cei artificiali se găsesc și într-o gamă mult mai variată, eu rămân fidelă produselor naturale. Cum spuneam, ”Naturelle by Natalia” reprezintă atât ideea de natural, cât și ceea ce sunt. Dacă aș folosi parfum sau coloranți artificiali doar pentru a face săpunurile mai intens mirositoare și mai viu colorate, poate, ele nu m-ar mai reprezenta pe mine și idealurile mele.

Această prezentare necesită JavaScript.

De unde te inspiri pentru a crea săpunurile?

Așa cum am mai spus, mă inspir din orice pentru că imaginația nu are limite. Fiecare săpun e o nouă provocare, ce vreau să mă surprindă atât pe mine, cât și pe cei cu care îl împart. Fiecare nouă idee e o bucurie și o motivație în plus. În zilele în care plănuiesc să fac un nou săpun, debordez de energie și încântare. Și partea cea mai frumoasă e atunci când fetele mele se întorc de la școală și grădiniță și citesc în ochii lor nerăbdarea de a vedea ce a mai „făurit” mami.

Cine sunt cei care procură săpunurile ”Naturelle by Natalia”?

Majoritatea celor care folosesc săpunurile create de mine sunt cei din familie, prietenii și, bineînțeles, persoanele pe care le-am cunoscut întâmplător și care au aflat de ceea ce fac,  încercând mai întâi produsele din curiozitate, sau la recomandarea altcuiva, și apoi, revenind pentru că le-au plăcut. Sunt oameni care, ca și mine, au o preferință pentru altfel de produse decât cele pe care le găsești adesea în magazine, produse pe care, așa cum îmi place mie să le numesc, sunt mai aproape de natură.

În Republica Moldova săpunurile tale sunt apreciate?

Acolo e o parte din familia mea și oamenii alături de care am crescut și care, da, apreciază ceea ce fac. Și nu doar ei. Sunt oameni pe care i-am cunoscut prin intermediul rețelelor de socializare, cu care am legat prietenii și care astăzi folosesc, cu drag, săpunurile mele.

Mulțumesc pentru interviu și mult succes în tot ceea ce faci!

Săpunurile ”Naturelle by Natalia” le găsiți aici și aici.

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

    2 Comentarii

  1. Multumesc, Anna!

  2. Cu mare drag! A fost unul dintre cele mai frumoase interviuri! Mult succes, Natalia!

Lasă un răspuns