Vio Bijoux

Cine se află în spatele numelui “Vio Bijoux”? Ne poți spune mai multe despre cine este creatoarea lucrărilor “Vio Bijoux”?

Creatoarea bijuteriilor “Vio Bijoux” este Josu Viorica – persoană care până la vârsta de 24 de ani s-a tot căutat și s-a încercat într-o mulțime de domenii, începând cu alimentație publică și terminând cu promovarea online. Dar se pare că am fost vrăjită de artă, chiar dacă în perioada când făceam Arte Plastice nu conștientizam acest lucru și nu eram sigură că acest domeniu este ceea ce mă caracterizează, probabil din cauza că făceam arte dar și munceam în domenii opuse artei.

De unde și de când ai îndeletnicirile pentru accesoriile handmade?

Până a ajunge la bijuterii cream pentru mine și pentru decorul casei mele fel de fel de obiecte – vaze, rame și alte tipuri de obiecte decorative. În momentul în care nu mă așteptam a dat și necazul peste mine și a trebuit să muncesc pentru a putea să continui studiile și nu mai aveam timp pentru a crea. După o perioadă, iarăși am fost atrasă de artă și am început să fac bijuterii de genul gulerașelor și a colierelor maxi din mărgele de nisip, dar m-am plictisit foarte repede, până când nu am dat de o poză pe internet cu o bijuterie făcută în tehnica wire wrap care m-a cucerit din prima. De atunci această tehnică îmi este aproape de suflet.

colier handmade de Vio Bijoux

Colier handmade de Vio Bijoux

Unde îți găsești inspirația pentru a crea aceste lucrări?

Mă inspir din tot ce mă înconjoară: oameni, emoții, sunete, natură, culori, muzică etc.

Crezi că în Republica Moldova se poate trăi din crearea și comercializarea produselor handmade?

Încă nu am un răspuns pentru această întrebare, dar pot spune cu certitudine că din handmade se poate face un venit suplimentar. Cred că voi avea un răspuns ferm la întrebarea ta atunci când îmi voi dedica tot timpul pentru bijuterii.

Cu ce lucrări noi poți să-i surprinzi pe cei care deja îți cunosc lucrările și ce planuri ai?

Cei care deja îmi cunosc lucrările rămân uimiți de fiecare dată când văd o lucrare nouă, deoarece fiecare bijuterie are ceva deosebit, ceva aparte. De fiecare dată când creez am o altă dispoziție, o altă atitudine, emoții diferite și din cauză asta fiecare bijuterie are propria „dispoziție”.

Ceea ce ține de planuri…. idei sunt multe iar pentru realizarea lor trebuie să depun FOARTE multă muncă, efort, inimă, timp și investiții. În timpul apropiat îmi doresc să organizez o expoziție „beton” cu vânzare. Iar în martie o să lucrez mult la niște articole noi cum ar fi brățările pentru bărbați, butoni pentru cămăși atât pentru bărbați cât și pentru femei dar și la coronițe pentru fetițe. Îmi doresc să am accesorii pentru toată lumea.

bratara handmade

Bratara handmade de Vio Bijoux

Cum ți-ai caracteriza creațiile în trei cuvinte?

Originale, excluzive, enigmatice, benefice, impozante. Trei cuvinte e prea puțin pentru a le caracteriza.

colier handmade

Colier handmade de Vio Bijoux

Ce sfat le-ai da celor care doresc să facă diverse produse handmade dar au ezitări și nu știu de la ce să înceapă?

Nu văd de ce ar putea avea ezitări, pot să înceapă cu investigarea tehnicii, descoperirea, să experimenteze iar restul vine cu timpul.

Îți mulțumim pentru interviu.

Bijuteriile “Vio Bijoux” le puteți comanda accesind magazinul meșteriței de aici.

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

    Un comentariu

  1. Super, bravo!

Lasă un răspuns