Marfushabis

”Marfushabis” – așa și-a numit afacerea pe care o dezvoltă Marina Țurcan. Meșterește lucrări în mai multe tehnici, dar cel mai drag îi este lucrul cu biserul. Pentru ea, creația este un antidepresant perfect. Este unica din țara noastră care croșetează poșete din mărgele. Mai multe despre pasiunea sa, aflați din interviul de mai jos.

Marfushabis - accesorii din biser

Marfushabis – accesorii din biser

De ce ”Marfushabis”?

„Marfusha” îmi zic prietenii mei cei mai apropiați, iar   “bis” vine de la cuvântul ”biser” – mărgelușele cu care lucrez.

Când ați început să meșteriți lucrări handmade?

Meșteresc din copilărie (croșetam, tricotam, modelam haine), dar cu mărgelele am început să lucrez din februarie 2011, ca să scap un pic de stresul care pusese stăpânire pe mine (aveam probleme în familie și în combinație cu serviciul pe care îl am – sunt contabil, mă simțeam foarte stresată). Creația este un antidepresant perfect.

Marfushabis - accesorii din biser

Marfushabis – accesorii din biser

Care au fost primele lucrări realizate din biser?

Primele lucrări erau copacii bonsai și florile din mărgele.

Acum în ce tehnici lucrați?

Lucrez în mai multe tehnici: croșetare cu mărgele (coliere, poșete), tehnici combinate (mărgele cu pietre semiprețioase și cristale Swarovsky (cercei, broșe, brățări, pandantive)).

Marfushabis - accesorii din biser

Marfushabis – accesorii din biser

Cât timp vă ia confecționarea lucrărilor?

Fiecare lucrare îmi ia de la 2 ore (cercei) până la 2 săptămâni (poșetă). Totul e în dependență d elucrarea pe care vreau s-o fac.

Cu ce veniți nou pe piața handmade din Moldova?

Poșetele mele croșetate cu mărgele, la noi nu le mai face nimeni. Deci, e ceva nou. De asemenea, eu lucrez cu mărgele japoneze ale firmelor miuyki și toho, care nu sunt pe piața din Moldova (le cumpăr pe internet).

De ce femeile trebuie să cumpere accesoriile dvs?

Lucrările mele sunt realizate într-un singur exemplar. Fiecare doamnă poate să-și aleagă ceva anume pentru ea. La ”Marfushabis” va găsi neapărat ceea ce o reprezintă.

Marfushabis - accesorii din biser

Marfushabis – accesorii din biser

Unde și cum vă vindeți lucrările?

Particip la Iarmaroace hand-made. Am înregistrat 2 internet-magazine pe resursa Etsy(USA) și unul în Rusia. Desigur că prețurile pentru piața din Moldova sunt cu mult mai mici, fiindcă depind mult de capacitatea de cumpărare a populației noastre.

O faceți din pasiune sau pentru a obține profit?

La început o făceam din pasiune. Lucrările le făceam cadou prietenilor și rudelor, cu diferite ocazii. Dar materialele pentru creație sunt destul de scumpe și când cineva mi-a propus să cumpere ceea ce fac, am acceptat să le vând. La moment îmi aduce și un mic profit.

Marfushabis - accesorii din biser

Marfushabis – accesorii din biser

Ce sfat ați da celor ce vor să meșterească în tehnica aceasta?

Eu, urmărind diferite tutoriale de pe internet, am învățat a lucra cu mărgelele și m-am îndrăgostit de tehnicile acestea. Este un câmp imens pentru creație. Când mă plictisesc de o tehnică – mă ocup de alta. Sunt o mulțime de tehnici de lucru cu mărgelele, pe care încă nu le-am încercat. V-aș sfătui să încercați – și veți reuși! E o deosebită plăcere să-ți vezi lucrarea finisată!

Mulțumim pentru interviu și mult succes în ceea ce faceți!

Lucrările ”Marfushabis” le găsiți aici și aici.

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns