Mariana Percic - meșterița care crează decorul nunții perfecte

Mariana Percic este una dintre puținele meșterițe handmade de la noi din Moldova care crează decoruri pentru nunți, fiind ajutată de soțul său. De profesie este psiholog, dar asta nu o împiedică să meșterească, deoarece pasiunea pentru handmade se combină perfect cu psihologia. Lucrează cu multă dăruire, iar clienții săi sunt foarte mulțumiți de decorul nunții perfecte ce-l crează meșterița. Mai multe detalii despre pasiunea Marianei, aflați din interviul de mai jos.

Cine este Mariana Percic?

Sunt mai întîi de toate o luptătoare. Îmi doresc foarte mult să nu plec din țară, tocmai de aceea muncesc foarte mult pentru ca să progresez și să dezvolt mica mea afacere. Sunt psiholog, dar asta nu mă împiedică să fac și multe alte lucruri frumoase, cum ar fi de exemplu, să decorez evenimentele festive.

Mariana Percic - decorul nunții perfecte

Mariana Percic – decorul nunții perfecte

Când ai început să confecționezi lucrări handmade?

Confecționez lucruri handmade de cîțiva ani. Îmi aduc aminte cu plăcere cît de mult mă bucuram pentru realizarea unei felicitări drăguțe sau a altei lucrări, care acum îmi par haioase, dar atunci erau o realizare deosebită pentru mine.

Care a fost prima lucrare? Povestește-ne despre ea.

Motivul realizării primelor lucrări nu am să-l uit niciodată. E vorba de 30 de felicitări handmade pe care le-am confecționat cu mult drag, timp de cîteva zile pentru un eveniment caritabil pe care l-am organizat cu scopul de a strînge resurse financiare pentru o tînără mămică (prietenă de familie) care a fost diagosticată cu leucemie.

Sunt fericită și mândră să spun că felicitările s-au vîndut toate, iar banii colectați în cadrul acelui eveniment au ajutat-o pe prietena mea să fie o lungă perioadă de timp alături de familia ei.

Mariana Percic - decorul nunții perfecte

Mariana Percic – decorul nunții perfecte

La moment, la ce lucrezi?

Toate lucrările handmade le confecționez pentru decorul care trebuie să-l organizez la un anumit eveniment festiv. Cu siguranță, nu fac și nu voi mai face felicitări în viitor, dar elementele de decor de care am nevoie le confecționez împreună cu soțul meu. Ador să efectuez buchetele de mireasă din flori vii și o fac cu plăcere de fiecare dată cînd am posibilitatea.

Mariana Percic - decorul nunții perfecte

Mariana Percic – decorul nunții perfecte

Ce pregătești pentru sezonul acesta în materie de decoruri pentru petreceri?

Pentru acest sezon, deja am preconizate două evenimente festive, la care am început să lucrez. Un tip de decor pe care și l-au dorit mirii este unul vintage. Aici, o să mă inspir din nunțile celebre ale anilor ’50-’60, dar voi combina elementele de epocă și cele moderne, pentru a nu-i face pe invitați să se simtă stînjeniți dacă nu se vor regăsi cu totul în acest stil. Mireasa va purta o coroniță de flori vii pe cap, pe care o voi confecționa cu mult drag.

Pentru următorul decor, va fi la fel de atractiv să-l pregătesc ca și pentru primul. Aici, cuplul a optat pentru stilul rustic. Ținînd cont că data nunții este preconizată pentru o perioadă caldă a timpului, petrecerea va avea loc afară, la iarbă verde. În mare parte, voi folosi aranjamente din flori de câmp și decorațiuni handmade. Ghirlandele luminoase vor da strălucire locului în care se va organiza petrecerea și vor crea o atmosferă veselă și relaxată.

În același timp, sunt în toiul pregătirilor pentru festivalul ”Mai Dulce! din luna Mai. Aici nu vă dau prea multe detalii. Veniți la festival pentru ca să descoperiți magia decorului care îl pregătesc, cu o tematică foarte veselă – ”Circul”.

Mariana Percic - decorul nunții perfecte

Mariana Percic – decorul nunții perfecte

De unde te inspiri pentru a crea decorurile?

De cele mai multe ori mă inspir de la personalitatea cuplului care îl am în față, dacă vorbim de decorarea unei nunți. În ziua nunții, personalitatea lor își pune aprenta pe multe elemente, de la meniuri, locație și îmbrăcăminte, până la decorul sălii. Îndrăznesc să creez ceva special și unic pentru fiecare cuplu.

Dacă îmi doresc să ies din tipare cu un anumit decor atunci obișnuiesc să consult site-uri specifice care știu că îmi vor fi de folos.

Cum ia naștere un decor confecționat de Mariana Percic?

Totul pornește de la un sunet sau un mesaj care îl primesc de la client. Ulterior, urmează o întîlnire în cadrul căreia avem posibilitatea să discutăm dorințe, idei, tematici și inspirații pe care încercăm să le adaptăm conform stilului dorit și în limita resurselor financiare pe care este dispusă persoana să le investească.

Mariana Percic - decorul nunții perfecte

Mariana Percic – decorul nunții perfecte

Cei cărora le decorezi petrecerile sunt mulțumiți de ceea ce faci? Ai avut feedback negativ din partea cuiva?

Am avut parte de un feedback negativ o singură dată, cînd am meșterit un decor pentru o cunoștință și am hotărît să fac o faptă frumoasă, realizînd decorul cu o reducere de 70 %. Se pare că clienta ar fi vrut să efectuez decorul gratis pînă într-un final. Au apărut careva neînțelegeri, dar pentru mine este mai degrabă ca  o lecție, decît ca o nemulțumire.

Le sunt recunoscătoare clenților care apreciază ceea ce fac cu atît de mult drag pentru ei!

Toate decorurile sunt handmade sau utilizezi și obiecte confecționate la fabrică?

Este foarte greu să realizezi un decor integral doar din obiecte handmade, dar nu și imposibil. Însă, folosesc în decoruri atît lucruri confecționate de mine cât și procurate de la fabrică. Obiectele din lemn sunt realizate exclusiv de soțul meu.

Mariana Percic - decorul nunții perfecte

Mariana Percic – decorul nunții perfecte

Ce planuri de viitor are Mariana Percic pentru pasiunea sa?

Am planuri și vise mari pentru viitor, dar prefer să nu le divulg atît timp cît încă nu s-au realizat. Cred că, mai degrabă, o să vă las să-mi descoperiți rezultatele în timp.

Mult succes în tot ceea ce faci!

Lucrările meșterite de Mariana Percic le găsești aici sau aici.

Mariana Percic - decorul nunții perfecte

Mariana Percic – decorul nunții perfecte

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns