Broderie cu panglici

Broderia cu panglici a devenit o tehnică tot mai cunoscută în lumea handmade-ului. Meșterițele brodează tablouri, fețe de pernă și chiar poșete, utilizând cele mai simple panglici, pe care oricine le poate găsi în magazinele de artizanat.

Pentru a realiza broderii cu panglici ai nevoie de câteva ustensile.

Țesătură

În tehnica brodării cu panglici se pot folosi numeroase feluri de țesătură: sifon, tul, batist, satin, muselină, crep, tweed sau in. Pentru cei care abia încep să însușească această tehnică este recomandată pânza care are o împletitură uniformă. O caracteristică a țesăturii pentru brodatul cu panglica este: trainicia și flexbilitatea, pentru ca panglicile să treacă  mai ușor  prin ea.

Broderie cu panglici

Broderie cu panglici

Panglici

Există o diversitate de panglici, de lățimi și culori diferite. Pentru această tehnică, de obicei, sunt utilizate panglici de lățimi cuprinse între 3 – 12 mm. Sunt folosite panglicile subțiri deoarece acestea pot fi mult mai ușor trecute prin țesătură.  La cusutul cu panglici este recomandat să se folosească panlici nu mai lungi de 50 cm, pentru a evita ondularea. Cele mai bune panglici pentru broderie sunt considerate panglicile din mătase naturală.  Bineînțeles, există și panglici din mătase artificială, însă rezultatul în urma brodări cu acestea, nu este asemenei celui cu panglici din mătase naturală.

Broderie cu panglici

Broderie cu panglici

Fire

Pentru a aduna diversele elemente din broderie cel mai des sunt utilizate firele din bumbac. De asemenea, există și alte fire care sunt ideale pentru acest scop, cum ar fi: mătasea, viscoza, chelille și firele metalice.

Acele

Pentru brodarea cu panglici de diferite lățimi este indicată folosirea acului cu vârf ascuțit și urechea lungă. Dacă se brodează pe pânză cu fire rare, se utilizează acul pentru goblen, cu vârful bont.

Broderie cu panglici

Broderie cu panglici

Cercul (ghergheful)

Pentru a ave aun rezultat frumos, utilizarea gherghefului este indicată. Prin materialul întins se trece mult mai ușor cu acul și panglica, iar lucrarea nu va fi deformată sau încrețită.

Spor la muncă!

Urmăriți HandmadeMoldova zilnic, pentru a afla și despre alte tehnici și materiale necesare în handmade!

 

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns