Categorii de produse care pot fi vandute pe Handmade Moldova

Handmade Moldova este o platforma al carei element definitoriu este creativitatea, destinata creatorilor si iubitorilor de handmade moldovenesc. Prin urmare, pe Handmade Moldova se pot vinde doar produse ce se subscriu conceptului de creativitate:

 • Produse handmade
 • Materiale pentru mestesugarit (Furnitura)

Listarea repetata, cu buna stiinta, a produselor ce nu sunt conforme cu Termenii si Conditiile poate avea drept urmare suspendarea temporara a contului, dar si restrictionarea permanenta a accesului pe platforma Handmade Moldova si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor. Membrii suspendati sau restrictionati au in continuare obligatia de a achita toate sumele ramase de plata catre Handmade Moldova.

PRODUSE HANDMADE

Cele doua conditii principale ca un produs sa fie considerat Handmade pe Handmade Moldova sunt existenta unui aport creativ din partea creatorului si evitarea productiei in masa.

Toate produsele handmade vandute peHandmade Moldova trebuie sa fie create chiar de catre vanzator sau echipa sa. Prin “Handmade” intelegem si “Asamblat manual” sau “Modificat manual”, in conditiile descrise mai jos:

Pot fi vandute ca Handmade:

 • Obiecte create chiar de catre vanzator sau echipa sa.
 • Cosmetice artizanale create de catre vanzator sau echipa sa.
 • Alimente sau bauturi pregatite de catre vanzator sau echipa sa.
 • Obiecte prefabricate modificate substantial, upcycled si transformate in altceva.
 • Bunuri digitale create de catre vanzator sau echipa sa (ex: tutoriale, modele de carti de vizita, etc.).
 • Obiecte personalizate substantial de catre vanzator sau echipa sa pentru un anumit client.
 • Orice serviciu ce implica un aport creativ din partea vanzatorului (editare foto, design grafic, fotografie pentru nunti, catering pentru evenimente, etc.)
 • Obiecte asamblate din materiale pentru mestesugarit alese de catre vanzator special cu acest scop (ex: cercei cu un anumit charm si o tortita, etc)
 • Obiectele create in serie mica, cu ajutorul uneltelor automatizate sau al altor ateliere de productie, atat timp cat design-ul lor implica un aport creativ substantial din partea vanzatorului (ex: produse originale realizate cu ajutorul masinii de tricotat automate, al atelierelor de lucru cu metalul, taiere & gravare cu laser, printare, etc.)

NU pot fi vandute ca Handmade:

 • Obiecte prefabricate restaurate, reparate sau cu simple ajustari minore
 • Obiecte asamblate pur si simplu, fara modificari substantiale, dintr-un kit de fabricare comercial.
 • Obiectele comerciale ambalate pentru a fi oferite cadou ( Ex: Charmuri ambalate ca martisoare, Cosurile cu cadouri, etc.)
 • Obiecte handmade create de catre altcineva in afara de vanzator sau echipa sa
 • Obiecte produse in masa, in serie medie sau mare

MATERIALE, UNELTE SI ACCESORII PENTRU MESTESUGARIT

Aceasta categorie cuprinde produse folosite in crearea altor obiecte, precum accesoriile pentru bijuterii, uneltele pentru mestesugarit, firele de tricotat, masini de cusut, sabloane, clesti, margele, etc.

In categoria Materiale pot fi incluse si produsele ce ajuta activitatea zilnica a creatorilor de handmade, precum ambalajele, etichetele sau suporturile de prezentare a produselor.

Tot in categoria Materiale pot fi incluse si serviciile de prelucrare pentru creatorii de handmade (printare, turnare, taiere, etc.)

NU pot fi vandute ca Materiale:

 • Produse finite destinate altui scop decat mestesugaritul
 • Produse finite ce pot fi folosite si ca atare, de sine statatoare, chiar daca se folosesc si in crearea de obiecte handmade (ex: bijuterii finite ce pot fi dezasamblate pentru piese sau folosite ca baza pentru crearea altor bijuterii, etc.)
 • Accesorii ce se folosesc impreuna cu obiecte handmade, dar nu ajuta la crearea lor (ex: pensule pentru machiaj, suporturi pentru lumanari, etc.)

Fara a se limita la cele anterior mentionate, Handmade Moldova isi rezerva dreptul de a inlatura orice produs daca va considera ca nu se potriveste din orice motiv. De asemenea, Handmade Moldova isi rezerva dreaptul de a permite din orice motiv vanzarea unui anumit produs pe Handmade Moldova.

Listarea repetata, cu buna stiinta, a produselor ce nu sunt conforme cu Termenii si Conditiile poate avea drept urmare suspendarea temporara a contului, dar si restrictionarea permanenta a accesului pe platforma si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor. Membrii suspendati sau restrictionati au in continuare obligatia de a achita toate sumele ramase de plata catre Handmade Moldova.

Deschiderea unui magazin pe Handmade Moldova

Oricine isi poate deschide un magazin pe Handmade Moldova.

Este interzisa deschiderea repetata de magazine noi, pentru a evita taxele Handmade Moldova. Aceasta practica poate duce la restrictionarea permanenta a accesului pe platforma handmademoldova.com si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor.

Listarea produselor pe Handmade Moldova

Pe Handmade Moldova pot fi listate un numar nelimitat de produse conforme cu Termenii si Conditiile Handmade Moldova.

 • Toate listarile de pe Handmade Moldova trebuie sa fie clare, corecte si complete
 • Fiecare produs diferit de celelalte, ce poate fi cumparat separat, trebuie sa aiba propria listare individuala
 • Poti crea o singura listare pentru mai multe produse daca ai mai multe produse identice pe stoc sau daca produsul are variante ce nu afecteaza pretul de vanzare (marime, culoare, etc.)
 • Poti grupa mai multe produse diferite in aceeasi listare DOAR daca produsele sunt vandute impreuna
 • Nu este permisa editarea descrierii si imaginilor unui produs existente pentru transformarea lui intr-un produs diferit

Este interzisa repostarea produselor vechi pentru a induce in eroare algoritmii de cautare sau de afisare a celor mai noi produse adaugate.

Repostarea repetata a produselor poate avea drept consecinta suspendarea sau inchiderea permanenta a magazinului dumneavoastra de pe Handmade Moldova.

IMPORTANT! Repostarea unui produs sterge automat numarul de vizualizari sau favorite ale produsului respectiv, afectand scorul de popularitate al magazinului dumneavoastra si pozitia in rezultatele motorului de cautare.

Disponibilitatea si Pretul produselor listate pe Handmade Moldova

Toate listarile de pe Handmade Moldova trebuie sa fie produse disponibile pentru a fi cumparate sau comandate.

 • Fiecare listare pe Handmade Moldova trebuie sa fie un produs gata de cumparat
 • Nu sunt permise listarile de sine statatoare ce nu pot fi cumparate, ca imaginile cu mostre de culori sau materiale, etc.
 • Nu poti crea listari de sine statatoare doar cu scopul exclusiv de a te promova, precum imagini cu oferte si reduceri din magazinul tau. Pentru aceste informatii poti folosi celelalte zone ale magazinului tau (Descrierea magazinului, avatar, banner, etc.)
 • Nu poti conditiona cumpararea unui produs de cumpararea altui produs din magazinul tau. (Ex: “Acest produs poate fi cumparat doar impreuna cu…”) Regula se aplica si pentru optiuni ca “impachetare de cadou”, “brosa asortata”, etc.)
 • Produsele ce sunt oferite gratuit drept cadou odata cu o comanda nu pot fi listate separat de aceasta, daca nu pot fi cumparate si singure.
 • Nu este permis ‘drop-shipping-ul”, livrarea directa catre client de catre un distribuitor extern. Toate livrarile trebuie sa fie supravegheate direct de catre vanzator.
 • Pretul afisat pentru produsele listate trebuie sa fie cel real, identic cu cel pe care va trebui sa il plateasca un cumparator.
 • Nu este permisa setarea unor preturi nerezonabile pentru un produs sau taxele sale de livrare, pentru a evita vanzarea lui.

Nu este permisa crearea de comenzi false pentru a afisa un produs la rubrica vandute, atunci cand produsul nu a fost vandut pe Handmade Moldova. Pentru a retrage un produs din magazin ii poti modifica stocul sau sterge din lista de produse.

Imaginile si Descrierile produselor listate pe Handmade Moldova

Imaginile listate pe Handmade Moldova trebuie sa apartina vanzatorului sau sa aiba acordul scris de folosire din partea proprietarului.

Imaginile trebuie sa reprezinte produsul propriu-zis ce urmeaza sa fie vandut, creat de vanzator, care va ajunge la cumparator. Imaginile nu pot reprezenta doar un model, tipar sau macheta a produsului.

In cazul Materialelor pentru mestesugarit sunt permise si imagini ale producatorului, atat timp cat exista acordul scris al acestuia si imaginile reprezinta produsul cu fidelitate.

Descrierile produselor listate pe Handmade Moldova trebuie sa fie complete si adevarate.

Comunicarea prin mesageria Handmade Moldova

Orice membru Handmade Moldova are dreptul sa foloseasca mesageria interna pentru comunicarea cu cu alti membri, cumparatori sau vanzatori.

Pe Handmade Moldova nu sunt permise mesaje de tip SPAM ce includ oricare dintre elementele de mai jos si nu numai:
– mesajele promotionale neaprobate de Handmade Moldova
– reclamele de la reprezentati sau afiliati ai altor servicii exterioare, site-uri sau produse
– redirectionarea catre alte platforme exterioare Handmade Moldova

Trimiterea acestui tip de mesaje poate duce la blocarea permanenta a accesului la handmademoldova.com

Directionarea catre alte site-uri

Nu poti folosi Handmade Moldova pentru a redirectiona vizitatorii catre alte site-uri non-afiliate cu Handmade Moldova.

Redirectionarea include atat postarea directa a link-urilor cat si punerea la dispozitie a informatiilor necesare pentru a gasi site-urile in cauza.