Decor cu flori pentru casa

O încăpere decorată cu flori este întotdeauna mai caldă, primitoare, luminoasă și… parfumată. Dacă vrei să aduci soarele în casa ta, o poți face punând în toate colțurile casei vaze cu diferse flori, atât naturale, cât și artificiale. Decorarea cu flori este o artă, dar o poate învăța oricine, cu puțin efort și interes. Noi îți venim în ajutor, propunându-ți câteva sfaturi, dar și idei de decorare.

De ce să ții cont atunci când decorezi

1.Este foarte important ca, în primul rând, atunci când decorezi încăperea cu flori, să ții cont de interiorul camerei.  Dacă o cameră e spațioasă, aceasta poate fi decorată cu flori masive, pe când într-o încăpere compactă sunt binevenite florile cu o corolă mică.

2.De asemenea, nu trece cu vederea nici forma vazei în care vei pune florile. În primul rând, trebuie să ne gândim la forma şi culoarea florilor pe care trebuie să le utilizăm. Florile colorate vor fi așezate în vase albe sau transparente, florile albe în vase colorate pentru contrast sau în vase albe pentru accentuarea luminozității și mărimii spațiului în care așezăm aranjamentul. Florile cu tije subțiri, fără frunze, sunt puse în valoare de vase albe din sticlă sau porţelan. Florile cu tijă rigidă, nu arată bine în vase cu gura mică, în timp ce florile cu tijă scurtă se aranjează în vase joase, iar cele cu forme aparte se vor aranja în vase cu forme asimetrice.

3.Un alt element pe care trebuie sa îl luăm în calcul este stilul aranjamentului. Dacă ne dorim ceva clasic, vom opta pentru o vază de sticlă, daca vrem ceva rustic, pentru un vas de lut sau un coș.

4.Întotdeauna vom ține cont și de textura materialelor. Sticla este potrivită cu florile delicate, elegante, în timp ce un material mai dur se va armoniza cu flori masive sau cu flori de camp. De asemenea, vom ține cont de faptul că sticla este materialul cel mai potrivit pentru păstrarea florilor, deoarece bacteriile se formează mai greu în apă, comparative cu vasele de metal sau plastic.

Stiluri de decorare

1.Un aranjament floral pentru o masa joasă trebuie creat din flori cu tulpini scurte.  Florile cu tulpini lungi sunt ideale pentru mese de colț.

2.Dacă vrei să creezi ceva special, poți umple un bol plat cu apă și poți împrăștia petale în el. De asemenea, poți combina cu un ulei esențial frumos mirositor. Un astfel de stil de decor creează un efect elegant, cald, ideal pentru o întâlnire.

3.Florile pot fi, de asemenea, afișate în coșuri, împreună cu câteva fructe proaspete.

4.Pentru întâlnirile sociale, cele mai potrivite decorațiuni sunt aranajamentele florale atârnate în jurul camerei. Acest lucru creează o atmosferă festivă.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns