Spații mici, idei mari de amenajare

Spații mici peste tot. Dar cum faci să scapi de ele? HandmadeMoldova îți spune secretul – folosește-le în mod eficient! Apelând la diverse trucuri de amenajare poți transforma spațiile mici din locuința ta în încăperi confortabile și frumoase. De asemenea, cu ajutorul pieselor de mobilier ampasate ingenios și a soluțiilor de depozitare, casa ta va deveni una de vis!

Trebuie să știi că specialiștii recomandă ca într-o încăpere mică să fie utilizate nu mai mult de 3 culori.  De asemenea, utile sunt și oglinzile, care dau senzația de încăpere mare, amplasate vizavi de geam.

Instalarea ușilor pliante

O ușă pliantă ocupă jumătate din spațiul necesar unei uși obișnuite. În acest mod, acest spațiu economisit poate fi folosit pentru asamblarea altor piese de mobilier, cum ar fi o oglindă sau o masă.

Instalarea ușilor pliante

Instalarea ușilor pliante

Canapele sau paturi cu spații de depozitare

Pentru a economisi spațiu, poți amplasa un pat sau o canapea în colțul camerei, iar acestea să dispună neapărat și de spații de depozitare, căci aici vei avea posibilitatea de a depozita multe lucrușoare necesare.

Canapele sau paturi cu spații de depozitare

Canapele sau paturi cu spații de depozitare

Culori deschise pentru spații mici

Culorile deschise luminează și lărgesc încăperea. Poți opta pentru vopsirea pereților în alb, combinând cu cele două culori ale anului, de exemplu, Rose Quartz (roz-cuarț) și Serenity (albastru-seren). De asemenea, dacă vei vopsi pereții în alb, pentru a oferi încăperii un plus de culoare, alege mobilă sau alte obiecte de decor, în culori calde, dar nu mai mult de 2.

Culori deschise – spațiu

Culori deschise – spațiu

Alege dungile verticale pentru spații mici

Pentru a crea senzația de locuință spațioasă, optează pentru dungile verticale, care vor înălța vizual încăperea.

Alege dungi verticale

Alege dungi verticale

Pereți-bibliotecă

Pentru a delimita spațiile din locuință, folosește bibliotecile  din podea până în tavan. Fără a utiliza pereții vei economisi spațiu, iar în rafturile bibliotecii poți depozita nu doar cărți, ci chiar televizorul, diverse suveniruri sau alte mărunțișuri.  Cu ajutorul acestor tipuri de pereți îți vei personaliza foarte ușor locuința.

Pereți-bibliotecă

Pereți-bibliotecă

Spor la decorat!

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns