ate naturale

Croșetatul și tricotatul sunt îndeltniciri foarte vechi.  Unealta cu care se efectuează croșetarea în unele sate din Republica Moldova este numită şi ”croșetă”, ”cîrlig” sau ”sudelcă”. Tehnica împletitului cu croşeta este simplă. Elementul principal este lănţişorul. Înainte de a începe să croșetezi, trebuie să cunoști unele lucruri despre ața utilizată în croșetare. Noi îți venim în ajutor.

  • Ațele pot fi atât de origine naturală, cât și artificială.
  • Ața poate fi făcută dintr-o singură fibră sau dintr-un amestec de fibre. De exemplu, unui fir de lână pură i se poate adăuga o varietate de fibre pentru flexibilitate.
  • Toate firele au proprietăți diferite, deci este important să alegeți combinația potrivită pentru produsul dumneavoastră.

Tipuri de ațe naturale

Lână

Este un material natural derivat din blana tunsă de la oaie. Lâna păstrează bine căldura. Este adesea utilizată în fabricarea hainelor pentru copii, șosete, eșarfe, pălării.

Lână

Lână

Cașmir

Cașmirul este un material obținut din blana caprelor de Cașmir. Este un material ușor, fin și în același timp puternic.

Cașmir

Cașmir

Mohair

Este un material fin și pufos.Aceste fire se utilizează la confecționarea eșarfelor și a șalurilor. De asemenea, din mohair se face fetrul și unele covoare.

Mohair

Mohair

Angora

Firele de angora sunt extrem de moi, călduroase  și pufoase.Specialiștii susțin că hainele din angoră, dacă firele sunt de calitate înaltă, pot rezista un an.

Angora

Angora

Alpaca

Firele de alpaca provin de la animalele cu același nume. Aceste fire au proprietăți deosebite, nemaiîntâlnite la celelalte: are culoare deschisă, este moale, omogenă și catifelată și nu provoacă alergii.

Alpaca

Alpaca

Mătase

Acest fir moale este produs de viermii de mătase. Lungimea firului de mătase ajunge la 800-1000 m . Din cauza dificultății de a o obține, mătasea este foarte scumpă. De aceea, se adaugă firul de mătase la alte fibre naturale.

Mătase

Mătase

Bumbac

Firele de bumbac se caracterizează printr-o textură moale și pufoasă. Are o rezistență ridicată la produsele chimice și la căldură.

Bumbac

Bumbac

In

Există peste o sută de tipuri de fire de in.

In

In

Cânepă

Firele de cânepă sunt de 10 ori mai puternice decât firele de bumbac și sunt folosite la fabricarea îmbrăcămintei.Spre deosebire de alte fire, cânepa  oferă o protecție de peste 95% contra razelor ultraviolete.

Cânepă

Cânepă

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns