Pensule pentru pictura

Unul dintre cele mai importante elemente pentru obținerea picturilor frumoase este alegerea pensulei potrivite. Cele mai potrivite pensule pentru pictură sunt cele care oferă o distribuire cantitativă și calitativă ridicată a culorii și care ajută la transferul de culoare de pe paletă pe foaie într-un mod cât mai eficient. De aceea, azi am hotărât să-ți prezentăm un articol despre pensule, pentru a afla cum să le alegi pe cele mai bune   și ce tipuri de pensule există. Fiecare tip de pensulă pentru pictură este indicat pentru o anumită metodă de lucru. Așa că, în momentul în care trebuie să realizați o lucrare, trebuie să știți ce tip de lucrare veți realiza și ce fel de culori veți folosi. Un alt lucru de care trebuie ținut seama este calitatea materialelor de pictură pe care le cumpărați. Alegeți materiale de o calitate superioară, pentru că sunt mai durabile, mai eficiente și vă ajută să realizați o lucrare mult mai bună.

Pensule pentru pictură: modele

Bidinea

Este o pensulă lată de mari dimensiuni, cu mâner lung sau scurt, ce poate avea părul lung sau scurt. Bidinelele sunt disponibile din păr sintetic sau natural, de la porc, ponei, veveriță. Sunt utilizate pentru fundaluri (ebosa), la pictura murală, vernisări sau grunduiri. Aceste pensule țin multa culoare și acoperă suprafețe mari. Este folosită pentru acuarelă, acrilic și ulei.

Pensula Bidinea

Pensula Bidinea

Cioc de rață

Pensule de forma pămătufului, ovală, cu păr mediu și lung. Se folosesc la amestecuri pentru ulei și acrilic sau pentru arta figurativă, la decorațiuni. Acest tip de perii sunt disponibile din păr sintetic sau natural, de la porc, jder și zibelină.

Pensule Cioc de rata

Pensule Cioc de rata

Evantai

Pensule cu feronerie plată, firele de păr fiind împrăștiate în formă de evantai. Cele cu păr natural, de la porc, sunt indicate pentru degradeuri fine, iar cele sintetice – pentru efecte texturale. Utile și pentru efecte precum iarba. Sunt utilizate pentru ulei, acrilic și decorațiuni.

Pensule Evantai

Pensule Evantai

Rotundă

Pensule cu pămătuful rotund, ce formează un vârf ascuțit. Utile pentru detalii, laviuri, umpleri sau linii modulate de la subțire către gros. Sunt utilizate la toate tehnicile, disponibile atât din păr sintetic, cât și natural (ponei, porc, veveriță).

Pensula Rotunda

Pensula Rotunda

Lată

Mansonul plat, pămătuful în formă rectangulară, cu păr mediu sau lung, sintetic sau natural, de porc, jder, bursuc, zibelină. Aceste pensule au o capacitate mare de încorporare a culorii și o bună manevrabilitate. Se folosesc pentru tușe pronunțate, margini sau linii subțiri. Pot fi folosite pentru umpleri grosiere, pentru acuarelă, acrilic și decorațiuni.

Pensula Lata

Pensula Lata

Oblică

Manson lat, părul scurt la o margine și lung la cealaltă, disponibil atât din păr sintetic, cât și natural, de porc. Utile pentru tuse precise și pentru linii și curbe în culori groase sau fluide. Pot fi folosite la acuarelă, acrilic și decorațiuni.

Pensula Oblica

Pensula Oblica

Liner/Sleper

Pensule rotunde, cu firul foarte lung. Linerele au părul mai scurt decât slepperele. Mânerul este scurt. Au putere mare de încărcare a culorilor. Utile pentru caligrafie, contururi, lublinieri și linii lungi fără întreruperi. Folosite la acuarelă și cerneală. Sunt disponibile din păr sintetic și natural, de jder, zbelină și vită.

Pensula Liner

Pensula Liner

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns