Tipurile de mărgelele

Unele dintre cele mai populare articole utilizate de meșterii handmade pentru confecționarea bijuteriilor (și nu numai) sunt mărgelele. Fiind de diferite forme, texturi și culori, acestea pot fi meșteșugărite în diverse moduri, obținând lucrări unice și originale. Tocmai de aceea artiștilor handmade le place să lucreze cu ele.

HandmadeMoldova vă prezintă 5 tipuri de mărgele utilizate de meșterii handmade.

Mărgelele acrilice

Acestea sunt realizate dintr-un material sintetic și pot avea sute de nuanțe sau forme. Acrilic este o substanță sintetiăa, care este derivat din acrilonitril. Mărgelele acrilice sunt accesibile și durabile. Deoarece acrilic este o substanță sintetică, este deosebit de ușor de lucrat în timpul procesului de fabricație. Din acest motiv, mărgelele acrilice pot varia foarte mult în ceea ce privește forma lor. Pentru începătorii în handmade, multe mărgele acrilice sunt disponibile în forme geometrice, dar din cauza diversității lor, aceste mărgele pot fi artizanale ca obiecte distincte, cum ar fi flori, inimi, etc. Toate texturile din mărgele acrilice sunt provocate de mașinăriile ce le produc la nivel industrial. Acesta este un motiv principal pentru care ele sunt atât de populare în rândul meșterilor.

Margele acrilice

Margele acrilice

Mărgelele toho

Confecționate în Japonia, mărgelele toho fac parte din familia mărgelelor de nisip, dar sunt de o calitate impecabilă, sunt simetrice și, cel mai important, nu sunt vopsite, având culoarea sticlei din care au fost făcute. Față de alte mărgele din aceeași clasă, acestea sunt mai ieftine, dar la fel de bune. Gama de mărgele toho este foarte variată, găsindu-se sub orice model, formă și culoare posibilă. Acestea sunt mult mai uniforme din punct de vedere al mărimii și formei decât oricare alt tip de mărgele. O particularitate a acestor mărgele constă în faptul că au orificiul mult mai larg. Chiar dacă au orificiul mai larg, margelele toho sunt rezistente, ceea ce ușurează munca meșterilor.

Margele toho

Margele toho

Mărgelele metalice

Aceste mărgele conferă o notă de eleganță bijuteriilor și le pun în valoare. Indiferent din ce metal sunt confecționate, acestea sunt la mare căutare de către meșterii handmade.

Margele metalice

Margele metalice

Mărgelele jad

Provenite din China, aceste mărgele sunt deosebite prin faptul că se consideră purtătoare de noroc. Culoarea generală a acestora este cel mai important factor de valoare Atenția este, de asemenea, acordată translucidității, texturăi, precum și modelului. Anumite modele sunt foarte apreciate. Mărgelele jad sunt foarte durabile și dure.

Margele jad

Margele jad

Mărgelele din lemn

Din lemn brut, lăcuit sau pictat, mărgelele de lemn, sunt adesea şi cele mai ieftine mărgele de pe piaţă. Foarte uşoare, acestea conferă unei ţinute o notă de aventură, de evadare sau o notă tribală. Folosite din cele mai vechi timpuri în meșteșugărit, aceste mărgele sunt apreciate și în zilele noastre. Spre deosebire de alte mărgele, acestora trebuie de acordat o atenție deosebită, căci factorii externi, precum umiditatea sau substanțele sintetice, pot afecta atât textura, cât și culoarea acestora.

Margele din lemn

Margele din lemn

Pentru un plus de eleganță și senzualitate, vă îndemnăm să optați pentru bijuteriile confecționate din mărgele de pe acest site.

© 2016, Handmade Moldova. Toate drepturile rezervate.
Te invitam pe Forum-ul nostru sa ne pui intrebari despre Handmade!

Lasă un răspuns